Architectuurfotografie door Nadine van den Berg

Mijn naam is Nadine van den Berg en ik ben een ervaren en gedreven architectuurfotograaf. Ik maak graag fotoreportages van gebouwen of van andere architectonische objecten zoals bruggen of stations. Dat kan van de buitenzijde zijn, maar ook van de inrichting. In mijn fotografie laat ik niet alleen de architectuur van een gebouw of ruimte zien, maar ook het gebruik ervan. Bijvoorbeeld door bewoners of reizigers. Wanneer er een interactie is tussen mens en omgeving ben ik op mijn best.

Sinds 2006 werk ik als zelfstandig fotograaf voor een breed palet aan opdrachtgevers, zoals uitgeverijen, reclamebureaus, architecten en projectontwikkelaars. Ritme en vlakverdeling spelen een belangrijke rol in mijn architectuurfotografie. Bij het fotograferen van een gebouw of object probeer ik de nadruk te leggen op bijzondere vormen, lijnen en kleur. Evenals op de uitstraling en sfeer van de ingerichte ruimtes.

Naast mijn specialisatie in het fotograferen van architectuur ben ik ook een gepassioneerd fotograaf van landschappen en een ervaren portretfotograaf. Mijn bedrijf is gevestigd in Utrecht, maar ik werk in het hele land.

Professionele architectuurfotografie omgeving Utrecht

In architectuurfotografie leg ik de nadruk op het vastleggen van lijnen, vormen en kleur, maar ik vind het ook belangrijk om de interactie tussen mens en omgeving op de juiste manier naar voren te laten komen. Mijn beelden kenmerken zich in originaliteit, professionaliteit en een esthetische uitstraling. Of dat nu gaat om het fotograferen van een stedelijk gebied, een bijzonder architectuurontwerp of een door mensen ingerichte ruimte.

Naast mijn specialisatie in architectuurfotografie, ben ik ook een ervaren portretfotograaf. Ik werk graag op locatie en gebruik de kwaliteiten van de omgeving om tot een sprekend portret te komen. Mijn portretten worden veelal zakelijk gebruikt. Ook heb ik veel ervaring met landschapsfotografie. Vooral door de mens ingerichte landschappen vind ik interessant. De stedelijke omgevingen en landschappen in Nederland zijn in dat opzicht een onuitputtelijke inspiratiebron.

Architectuurfotograaf Utrecht

Ik kan me goed inleven in de wensen van mijn opdrachtgevers. Ik hecht er veel waarde aan om in goed overleg de wensen van mijn opdrachtgever met betrekking tot architectuur- en landschapsfotografie of een portret helder te krijgen en zo tot een optimaal eindresultaat te komen. Ik weet mijn opdrachtgevers vaak op een positieve manier te verrassen en lever kwaliteit binnen tijd en budget. Ik ben als fotograaf altijd op zoek naar dat ene beeld met een wow-effect. Uitdagende opdrachten waarbij ik mijn ervaring en creativiteit kan inzetten ga ik dan ook graag aan.

Menu