Landschapsfotografie door Nadine van den Berg

Mijn naam is Nadine van den Berg en ik ben een ervaren en gedreven landschapsfotograaf. Vooral door de mens ingerichte landschappen vind ik interessant. De stedelijke omgevingen en landschappen in Nederland zijn in dat opzicht een onuitputtelijke inspiratiebron. In mijn landschapsfotografie laat ik niet alleen het landschap zien, maar ook het gebruik ervan. Wanneer er een interactie is tussen mens en omgeving ben ik op mijn best. Ritme en vlakverdeling spelen een belangrijke rol in mijn landschapsfotografie.

Sinds 2006 werk ik als zelfstandig fotograaf voor een breed palet aan opdrachtgevers. Als fotograaf van landschappen ben ik veel werkzaam voor zakelijke opdrachtgevers. Dit kunnen reclame- of architectenbureaus zijn, maar natuurlijk ook gemeenten en overheden. Mijn landschapsfotografie is geschikt voor diverse vormen van publicatie. Niet alleen online, maar natuurlijk ook offline in magazines of professionele brochures.

Naast mijn specialisatie als fotograaf van landschappen ben ik ook een ervaren portretfotograaf en gepassioneerd architectuurfotograaf. Mijn bedrijf is gevestigd in Utrecht, maar ik werk in het hele land.

Professionele landschapsfotografie

Als landschapsfotograaf werk ik natuurlijk op locatie. Of het nu gaat om een weids landschap of om kleine details, standpunt en vlakverdeling zijn erg belangrijk in landschapsfotografie. Ik heb een goed oog voor lijnen, vormen en kleur. Wanneer er een interactie is tussen mens en omgeving ben ik op mijn best. Ik heb veel aandacht voor het gebruik van het landschap. Daardoor ontstaan er vaak bijzondere composities en vertellen de foto’s een groter verhaal. Mijn beelden zijn esthetisch en origineel en kenmerken zich in een professionele beeldbewerking.

Naast mijn specialisatie in landschapsfotografie, ben ik ook een ervaren portretfotograaf. Ik werk graag op locatie en gebruik de kwaliteiten van de omgeving om tot een sprekend portret te komen. Mijn portretten worden veelal zakelijk gebruikt. Ook doe ik veel opdrachten in creatieve en professionele architectuurfotografie. Ik maak graag fotoreportages van gebouwen of van andere architectonische objecten zoals bruggen of stations. Dat kan van de buitenzijde zijn, maar ook van de inrichting.

Landschapsfotografie Utrecht

Ik kan me goed inleven in de wensen van mijn opdrachtgevers. Ik hecht er veel waarde aan om in goed overleg de wensen van mijn opdrachtgever met betrekking tot architectuur- en landschapsfotografie of een portret helder te krijgen en zo tot een optimaal eindresultaat te komen. Ik weet mijn opdrachtgevers vaak op een positieve manier te verrassen en lever kwaliteit binnen tijd en budget. Ik ben als fotograaf altijd op zoek naar dat ene beeld met een wow-effect. Uitdagende opdrachten waarbij ik mijn ervaring en creativiteit kan inzetten ga ik dan ook graag aan.

Menu